PearlPaintGroup

Verffabriek NelfKoopmans overgenomen

door PearlPaint Group

 

Half mei is verffabriek NelfKoopmans overgenomen door PearlPaint Group. Met de verkoop zet aandeelhouder Paul Dokter in op een volgende groeifase voor het bedrijf door vol in te zetten op verbreding en verdieping van het productaanbod, intensivering van de productontwikkeling en een verdere professionaliseringsslag van de dienstverlening.

NelfKoopmans heeft een rijke historie die begint in 1916 in Groningen als de Nederlandsche Elektrische Lakfabriek (N.E.L.F.). Het is een van de eerste verffabrikanten die elektriciteit gebruikt om verf te produceren. Koopmans Verf bestaat zelfs al sinds 1885. Inmiddels produceert NelfKoopmans volledig klimaatneutraal in een zeer moderne fabriek in het Friese Marrum.

PearlPaint Group uit Lelystad ontwikkelt, produceert en levert vloei- en kneedbare merkproducten voor herstellen, beschermen, onderhouden en reinigen. Alle producten zijn ontwikkeld voor specifieke toepassingen in de woon- en werkomgeving, de bouw en de industrie.

Dokter: “Ik ben ontzettend trots op onze professionele en succesvolle onderneming met haar rijke historie. Het is tijd voor een nieuwe stap, waarbij we als zelfstandige onderneming binnen een groter geheel blijven opereren en waarbij onze klanten en gebruikers optimaal profiteren van de nieuwe koers aan de hand van een krachtige partner. Ik ben ervan overtuigd dat we een mooie toekomst tegemoet gaan in gezamenlijkheid met PearlPaint Group.”

Paul Dokter blijft werkzaam bij NelfKoopmans. Met zijn ondernemerschap, kennis en ervaring focust hij zich op de groei van de merken en zal een waardevolle bijdrage gaan leveren aan de verdere ontwikkeling van PearlPaint Group.

Jan-Willem de Graaff van PearlPaint Group: “Met de overname voegt PearlPaint Group een zeer professionele en succesvolle verfonderneming toe aan haar activiteiten. Beide ondernemingen voeren een portfolio van zeer gerenommeerde en complementaire merken. Klanten en gebruikers profiteren optimaal van deze strategische overeenkomst.”

Afspraken met klanten en leveranciers blijven ongewijzigd. De salesaccountmanagers en inkopers van NelfKoopmans én PearlPaint zullen de komende tijd contact opnemen om te bespreken welke mogelijkheden ontstaan om de samenwerking te versterken.

PearlPaint Group is onderdeel van Citadel Enterprises. Citadel Enterprises is een groep van ondernemingen actief in techniek en industrie. Met haar werkmaatschappijen Lasaulec, Stertil Group, Stedall Vehicle Components en PearlPaint Group produceert en levert Citadel Enterprises onder meer dock- en liftproducten, gereedschappen, voertuigcomponenten, mro artikelen, persoonlijke beschermingsmiddelen, coatings en reinigers, inclusief alle bijbehorende service en diensten. Citadel Enterprises is onderdeel van Kroymans Holding, ook bekend door haar automotive activiteiten (dealerschappen Ferrari, Aston Martin, Jaguar Land Rover en Karma) en Kroymans Financial Services (leasing en insurance).

Nadere informatie kunt u verkrijgen bij Paul Dokter (+31 6 538 356 65 ), Myron Dokter (+31 6 138 611 20) van NelfKoopmans of Jan-Willem de Graaff (+31 6 512 088 41) van PearlPaint Group.

 

 

© NelfKoopmansd alle rechten voorbehouden 2024

Deze uiting wordt gedaan door NelfKoopmans groep. Indien deze leidt tot transacties (leveringen, bestellingen etc.), zullen deze tot stand komen tussen enerzijds de werk bv die de verfproducten, diensten etc. levert en/of factureert en anderzijds de partij die afneemt.
Zie Algemene voorwaarden